Over ons

Onze missie

De Consumentenwinkel is opgericht om u als particulier of ondernemer te ondersteunen en te begeleiden bij het zetten van de juiste stappen richting verduurzaming van uw woning of bedrijf.

Of het nu gaat om het kiezen van de juiste zonnepanelen, het aanvragen van één of meerdere subsidieregelingen: wij verzorgen het hele traject van A tot Z. Met andere woorden;

De Consumentenwinkel “ontzorgt”.

Klimaatafspraken

In het kader van de klimaatverandering, zijn er door de vertegenwoordigers van diverse landen afspraken gemaakt die ervoor moeten zorgen dat wij met ons allen minder CO2 uit gaan stoten.

Om aan deze afspraken te kunnen voldoen zijn er door de overheid allerlei maatregelen getroffen. De verantwoordelijkheid wordt uiteindelijk bij u als eindgebruiker neergelegd. Dit zien we onder andere aan de AMvB (Algemene maatregel van Bestuur). Hierin staat onder andere dat iedere ondernemer met een bepaald energieverbruik voor 2020 moet hebben geïnvesteerd in CO2 reductie. 

Kort gezegd komt het er op neer dat u uw onderneming technisch zodanig moet verbeteren zodat u veel minder energie gebruikt. De overheid heeft een lijst met zaken opgesteld waar u in moet investeren. Het gaat hierbij om zaken die een terugverdientermijn hebben van korter dan 5 jaar. U kunt deze lijst terugvinden op de site van de rijksoverheid voor ondernemers (RVO), onder 'Maatregellijsten'


Wat is verduurzaming?

Bij verduurzaming denken veel mensen snel aan zonnepanelen.
En terecht! Het aanleggen van zonnepanelen kan een heel goede manier zijn om te besparen op uw energierekening.

Wat veel mensen niet weten, is dat je op veel meer manieren kunt verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het goed isoleren van uw woning of aan milieuvriendelijke manieren van verwarmen. 

Wist u bijvoorbeeld dat het heel goed mogelijk is om gebruik te maken van de warmte die onze aarde van nature al in zich heeft? Vaak is het zelfs heel goed mogelijk om uw woning of bedrijf energieneutraal te maken. Wanneer u gebruik maakt van ons ontzorgingsplan, kan dat in veel gevallen zelfs zonder dat u zelf grote investeringen hoeft te doen. 

Gaswinning Groningen

Wij zijn als bedrijf gevestigd en persoonlijk verbonden met de stad en de provincie Groningen. Het feit dat de regio getroffen is en wordt door aardbevingen als gevolg van de gaswinning, gaat ons dan ook erg aan het hart. De overheid wil hier wat aan doen en heeft de gaswinning teruggeschroefd. In 2050 wil Nederland volledig onafhankelijk van het gas zijn. Dat is een mooi streven.

Echter bereiken we dit alleen wanneer we met ons allen hier wat aan doen. Wij vinden dan ook dat we niet tot 2050 moeten wachten, maar dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen en de rest van Nederland kunnen laten zien hoe dit anders, maar vooral beter kan.

Speciaal hiervoor hebben wij een concept ontwikkeld waarmee ook u over kunt op het gasloos verwarmen van uw woning.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.
 


Waarom de Consumentenwinkel?

Door het aangaan van samenwerkingsverbanden met installateurs, leverancier, energiemaatschappijen en financiers, hebben wij kennis op alle fronten kunnen bundelen. Hierdoor kunnen wij u altijd van het juiste advies voorzien en bent u door ons schaalvoordeel altijd gegarandeerd van eerlijke prijzen. Daarbij is het onze missie om ondernemers en particulieren te ondersteunen en begeleiden bij het zetten van de juiste stappen richting verduurzaming.
De Consumentenwinkel ontzorgt.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Druk dan  vrijblijvend op de onderstaande button die voor u van toepassing is.

Offerte ondernemers Offerte Particulieren
Share by: